mandag 26. september 2011

赛旅风

Vi har begynt med kinesisk som fag på skolen. Læreren tilbød seg å lage navn til alle. Mitt navn ble 赛旅风 - Sài lǚ fēng. Det har egentlig ikke noe sammenhengende betydning. Sài lǚ skulle ligne på Scheie Lye. Moren til Carl sa at meningen var "raskere enn vinden". Hver for seg betyr navnet Match Travel Wind.

Det begynner å bli travelt på skolen. Eksamen teller normalt ikke mer enn rundt 40 %, og det er derfor en del innleveringer og presentasjoner før eksamen. I CFM delte vi oppgaven opp innad i gruppen, og jeg jobbet med Adam fra Hong Kong. Etter at vi var ferdige på fredag ble det fotball i ca. KRIK-tid. Selv om det var asfaltbane med en del glass, så var det herlig å spille fotball igjen.

Vi har nå fått studentvisum etter at vi søkte for en uke siden. Det innebar 4-5 timer i kø på skolen som virket å ha store organiseringspotensial.

Resultatet fra helsesjekken

Alle på BI blir medlemmer av NBA (Norwegian Business Association). Vi deltok på et møte hvor det var foredrag og en helt fantastisk middag - hvor vi blant annet fikk vaffler til dessert.

Forbindelser er en viktig del av den kinesiske kulturen. På fredag var vi ute med en kinesisk venn som hadde en venn som jobbet for et meksikansk firma. Vi slapp derfor forbi hele køen da vi skulle feire nasjonaldagen til Mexico. Her var det store hatter, bart og taco. Barn, unge og gamle feiret fremdeles da vi gikk rundt midnatt.

Jeg har hatt min andre leksjon for Carl og Long Long. Jeg fikk en god lunsj som bestemoren hadde laget. Hele familien var med å spiste. Denne gangen var det farger som skulle læres.

Carl og Long Long

Ellers er ting som normalt i Kina. Vi sykklet gjennom et stort kryss en dag og da var det helt kork. Folk tutet og gikk ut av bilen for å kjefte på hverandre. Da vi tok taxien hjem en kveld hadde sjoføren en "love songs" CD på, og han sang med for full hals da whitney houston med "I will always love you" på sin kinesisk-engelsk. Jeg glemte å låse sykkelen en kveld, og det var derfor med stor sorg jeg neste dag oppdaget at noen hadde stjålet låsen til sykkelen. Takk for at sykkelen stod igjen, og gratulerer med lås uten nøkkel! Nå er det ikke mer en litt over 20 grader her lenger, så det begynner å bli litt kaldt.

Kinesisk skilt - ett av mange som ikke er helt enkelt å tyde

Ingen kommentarer: