tirsdag 23. august 2011

Kjøttkaker

Nå som vi endelig fikk vite at vi får bo i leiligheten har ting begynt å falle mer på plass. Det er deilig å vite at vi nå skal bo her og slipper å lete etter noe annet. Jeg har investert i sykkel og sykkler til skolen - tar ca. 5-10 min. Utenom at det blir litt pressing i folkemengden av og til, er folk ganske flinke til å overholde trafikkreglene. Jeg har beine veien til skolen og må krysse to litt større kryss, men slipper noen hovedvei.

IKEA Shanghai

Vi tok turen til IKEA for å kjøpe bord til å stuen. Merkelig nok endte vi opp med å kjøpe det samme bordet som jeg hadde i Bergen (som nå er å finne hos Ingrid og Torleif). IKEA blir sett på som varer av høy kvalitet og stil her i Kina. Da vi gikk gjennom avdelingene var det helt fullt i sofa og senger som folk prøvde. Noen hadde til og med sett seg ned for å ta lunsjen i sofaavdelingen.

I helgen var vi på en-dagstur med skolen. Vi reiste da til Suzhou som ble beskrevet av Marco Polo som Kinas Venizia. Guiden påpekte at det var en liten by - den hadde tross alt bare 9 millioner innbyggere. Vi besøkte noen fantastiske hager som ble laget under keisertiden. På silkemuseet ble vi tatt med på hele prosessen fra larve til silketråd.

Kinesisk hage som står på verdens arveliste

Omvisning på silkemuseet




1 kommentar:

Ingrid sa...

Kjekt å høre at dere får fortsette å bo i leiligheten :) Vi setter stor pris på arvegodset fra deg- forstår godt at du savner det sånn at du måtte gå til anskaffelse av et nytt ;) Hvordan smakte svensk-kinesiske kjøttkaker?