tirsdag 30. august 2011

Eksamen i Kinesisk

I dag var siste dagen på språkkurset. Vi hadde en fin samling i klassen sammen med Li Mao hvor vi spiste kinesisk snop - som hadde varrierende smakskvalitet. Etter en times tid fikk vi utdelt kursbevis og en knalloransje t-skjorte. Språkkurset i seg selv har vært av varrierende kvalitet. Hadde håpet å lære litt mer smådialoger som vi har bruk for i butikker og for å komme i kontakt med naboer. Jeg er uansett glad jeg kom ned og tok kurset. Tror det kan være en fordel å ha vært her en liten stund før skolen virkelig starter. Nå begynner jeg å bli litt kjent i området og kultursjokket begynner å legge seg.

Den siste uke har det gått mye i pugging og lesing. I går hadde vi en prøven som bestod av en muntlig og en skriftlig. I den muntlige delen trakk vi en tekst som vi måtte lese. Deretter fikk vi spørsmål fra teksten fra læreren. Den skriftlige var avkryssing hvor vi skulle finne hvilke ord som passet inn i setninger. Vi fikk også 40 tegn dagen før (last minute information - veldig vanlig her nede) som vi måtte kunne. Av disse fikk vi 6 på prøven. Alle som tok prøven bestod;)

Forrige torsdag var vi på Acrobatic show med skolen. Det var mange forskjellige innslag av imponerende kvalitet. På fredag tok vi turen til Expo for å se på verdensutstillingen som var her i 2010. Vi gikk på den kinesiske utstillingen i og med at alle de andre landenes utstilling nå er tatt bort.








Ellers er forholdene bra i Kina. Begynner å bli vant til at folk ser og ler av meg. Fikk litt følelsen av å ha bodd her en stund i går. Da var det mange nye utledninger som kom til skolen for første gang. Da jeg kom sykklene inn på skolen var det flere som stoppet meg for å spørre om veien.

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Savner et bilde av deg og den oransje t-skjorten, pluss et film/lyd-klipp med en mandarinsnakkende Jonas :)

Gratulerer med bestått!! :)

Anonym sa...

Hei! Det skal bli spennade å høyre når du skal snakke kinesisk. Kansje du kan lære oss noko?? Men ikkje prøv deg på det du gjorde med Rosie!!!!

Helsing Mor og far