søndag 8. april 2012

Fat Boy

I forbindelse med seriestarten hjemme var det på sin plass å ta turen for å se Shanghais fotballag spille. Shenhua FC har rike eiere og har blant annet signert Nicolas Anelka (Fra Chelsea) før sesongen. Det var ikke problem å få kjøpt billetter på lovlig vis rett før kampen. Fansen lagte god stemning. Er ikke noe fotballekspert, men vil våge å si at nivået på banen ikke var noe særlig bedre en tippeligaen. Etter 81 minutt kom kampens eneste mål, og Shenhua tok alle poengene.



I Shanghai varer julen helt til påske. Et stort juletre ved stadion hvor jeg bor står fremdeles. Påsken har ellers ikke vært preget av de store merkeringene. Denne uke har kineserne hatt noen dager fri i forbindelese med tradisjonen om å besøke gravene. På langfredag ble det et besøk på et barnehjem sammen med Club Norge. De fleste av barna hadde en eller annen funksjonshemming. Vi hjalp til med å mate og leke. De var preget a understimulering og var ikke kommet langt i utvikling. Noen ble også bundet til sengen da de skulle legges. Er samtidig vanskelig å kritisere ettersom det er svært få voksne på alle barna.

Det er nå under 2 mnd før turen hjemover begynner. Etter snart to semester i Kina har jeg begynt å se den kinesiske utgaven av nordmenn. Har blant annet sett mor, Marie og Petter Northug i kinesisk versjon. Ellers viser kineserne stadig overraskende sider på den mer direkte væremåten. Jeg har for stort hode, og Henrik går under kallenavnet "Fat boy" hos flere kinesere. Da dette ble diskutert en kveld tok en kineser til ordet for å forsvare Henrik: "He is not fat....just a little overweight".

Ingen kommentarer: